2009. március 30., hétfő

Sál helyett

Múlt héten befejeztem a nyakmelegítőmet. Még éppen kipróbálhattam a hét eleji hűvös időben. A fonalat sál formájában találtam egy turiban de úgy nem használtam volna. Még maradt belőle...
Ahama leírása alapján készült.

2009. március 26., csütörtök

Úszóversenyen

voltunk. Tegnap házi versenyt tartottak a "Refi" uszodájában. Amíg oda nem értünk, abban a hitben voltam, hogy csak Flóra edzőjének összes tanítványa verseng majd egymással. Ezzel szemben, minden úszópalánta, aki oda jár sportolni. Az uszoda tele, zsibongás, nyüzsgés, megilletődött gyerkőcök. Flóra is csak kapkodta a fejét, most esett át a tűzkeresztségen. :)
50 mellen második lett!! Nagyon büszke vagyok !

Ismét zokni


És ismét csíkos. Szuper találmány ez a fonalfestési módszer. Aldis fonal, vidám, csajszis. Nekem nagyon tetszik és Flórának is. (Más kérdés, hogy fogja-e viselni.) Eddig mindig Jucuu leírása alapján kötöttem. Nekem bevált. Ami pedig egyszer jónak bizonyult, azon nehezen változtatok. A második pár lábfejének kötésénél eltűnt valahogy két szem. Gondoltam az még nem a világ. Hát de. Orsira lett jó, miután balga módon azt már nem próbáltattam fel a leendő tulajdonossal. Pár hónapig állt, nem tudtam mit tegyek. Kössek párt a meglévőkhöz vagy bontsak. Végül bontottam...

2009. március 25., szerda

Melegre vágyom

Itt a tavasz (elméletileg), de a hideg csak nem akar engedni. Ahogy hallottam több helyen is havazott ma reggelre. Nálunk csak hódara esett, de ez is elég volt, hogy előkapjam jó meleg zoknimat a fiókból. Nemrégiben készült el, és nagy-nagy örömmel viselem. Meleg és vidám :)

2009. március 17., kedd

Hip-hip


Hurrá! Flórát felvették abba az iskolába, ahová szerettük volna. Úszó osztályba kerül. Kis "rákom" imádja a vizet, az úszást, remélem a rajongása megmarad. Az iskola és a víz iránt is :)

2009. március 10., kedd

Szülinapoztunk

Véget ért Orsóca szülinapi ünnepségsorozata. Itthon harmadikán ünnepeltünk, de a távolabb lakó nagyiékkal a hétvégén ismét tortáztunk.

Itt látható nem kicsit huncut csoki szemű szépségem.



Időközben díjat kaptam Dominikától és Kingától. (Köszönöm lányok, hogy gondoltatok rám, a barátságról szóló kedves sorokat külön is :)) Egy csajszis kutyásat, meg egy csupa sziveset :) Kinga a megmondhatója mennyire szeretem ezeket a láncbigyókat (Juhizs után szabadon) Nem az én világom az önreklámozás (mert valahol ez is az) és ha már valamit tovább kell küldeni, az máris gyanússá válik számomra. Így nálam lesz az egyik zsákutca.

2009. március 9., hétfő

Szürke? hétköznapok


A múlt hét kissé zsúfoltra sikerült. Orsi 3 éves lett, amiből következik, hogy lejárt a gyesem, ebből az következett, hogy a szabadságom lejárta után munkanélküli leszek. Várható volt, hogy (ígéretek ellenére) nem vesznek vissza a munkahelyemre. Egy ideig volt egy minimális esély a láthatáron, igaz másik munkakörben, de egy hete ez is szertefoszlott. Mondhatni a legrosszabb időszakban kell helyet keresnem (már ami a gazdasági helyzetet illeti). Még nincs görcsben a gyomrom, hogy mi lesz a továbbiakban, de elképzelhető, hogy hamarosan eljön az az idő is. Arra összpontosítok, hogy valami új jön, valami más és ez nem feltétlenül jelent rosszat. Hozzáteszem ez nem megy könnyen, mert alapvetően nehezen változtatok dolgokon. :) De most itt az idő, hogy a hozzáállásomon változtassak elsősorban.


Közben leendő elsős lánykámnak keressük az iskolát. Mennyivel könyebb lenne, ha egy olyan városkában laknánk, ahol csak egy iskola van. De így a bőség zavarában megzavarodtunk. Nyílt napok, bemutatkozások, kisiskolás csemetével rendelkező anyukák faggatása, tépelődés. Idővel persze ez is letisztul és minden a helyére kerül. Reméljük Flóra is a számára legmegfelelőbb helyre.

Szomorúság

Sok minden történt az elmúlt három hétben. Egy nagyon szomorú dolog is, meghalt a nagymamám. Nem ismertem nála szerényebb, elnézőbb, dolgosabb embert. Nehéz élete volt, mégsem volt benne harag senki felé. Úgy fogadta el a dolgokat, ahogy az megadatott neki, nem tiport, nem könyökölt nem bántott, csak élt és szeretett. Mindezt 99 évig...