2009. január 25., vasárnap

Falvédő I.

A héten elég sokat tudtam varrni, látszata is van végre. Mivel nincs konkrét leírásom, minden fázis előtt agyalok egy kicsit. Blokkonként haladok, lépésről-lépésre. Így nekem is meglepetés lesz végeredmény. Első elképzelésem szerint a hímzett képet tartalmazó blokkokat több azonos méretűvel egészítettem volna ki, de úgy akkora lett volna a még nem is keretezett fv., hogy már szinte takarónak is jó lett volna. Kicsit meginogtam, hogy talán mégis inkább az ágyon kellene végeznie, de gyorsan meggyőztem magam, ahhoz túl sok munkám van a hímzésekben, hogy nyugodt szívvel nézzem, ahogy a lányaim hancúroznak rajtuk.

(sajnos a fényképezőnk úgy tűnik végleg feladta a küzdelmet, nem hajlandó elfogadható képet készíteni, telefonos képpel próbálom pótolni)


Ilyen volt a szétbontás előtt, mondhatni félkész állapotban.

2009. január 21., szerda

Ők is


jobb sorsukra várnak. (hm...már évek óta) De tegnap ismét elindultak falvédővé válásuk rögös útján. Egyszer már úton voltak, de könyörtelenül visszafordítottam őket. Most célt is kitűzök, hátha nem torpannak meg hosszabb időre. Harmadik hó 3 Orsi 3. szülinapja. Érdemes lesz időben befutniuk.

Varrtam

Na jó, ez kicsit nagyképűen hangzik, de azért haladtam egy kicsit. Elkészültek a lentebb említett folyamatban lévő varrományok és még egy kis ráadásra is futotta időmből.



2009. január 15., csütörtök

Ufók a láthatáron

Van néhány kész hímzésem, aminek még végleges formát kell adnom. Fölösleges a szekrénynek hímezni. (bár tudom, többen vagyunk így ezzel) Megtetszik egy minta, ki kell hímeznem, de még fogalmam sincs, mi készül belőle.


Ilyen, ez az LHN minta is. A hímzését még karácsony előtt elkezdtem, idén fejeztem be. A legjobban áll, mert már folyamatban van a lógókává válása.

Van egy MS macsekom, szintén lógóka lesz, de pufi formában (mint egy pici párna). Szintén jól áll, mert már kiszabtam hozzá a hátlapnak való anyagot.

Lanarte rózsás minta (csak azért vettem meg, mert féláron adták egy megszűnő üzletben, egyébként nem ugrom a rózsás képekért). Fogalmam sincs, mi legyen belőle...pedig tetszik :)

Csingilingi nagyobbik lánykámnak. Eredetileg ő lett volna nálunk a fogtündéres dobozka tetején, de kiderült, hogy ahhoz túl méretes lett a kész hímzés. Egy nagyobb, kincstartó doboz tetjének el tudom képzelni.
Itt vannak ezek a tengeres minták. Valami gyerekszobai tárolót képzeltem el belőlük. A zsebekre varrnám rá őket, persze lehet, hogy valami más valósul meg.


Idén kezdett és befejzett pici RP minta. Tippem sincs :)

2009. január 7., szerda

A 2008-as év képekben


Több blogban láttam ezt a fajta kollázst, mely a Picasa3-nak köszönhető. Kipróbáltam én is...

A kezdet

A 2009-es év a változások éve lesz számomra, családom számára. Újra munkába állok, kisebbik lányom óvódás lesz, a nagyobbik iskolás. Ezek, amiket előre lehet borítékolni, a többi még a jövő homályába vész.
És ha már változások, akkor kezdem egy olyannal, aminek sokáig ellenálltam. Történetesen a blogírással. Többen noszogattak, kérdezgették, mikor már?
Akkor legyen :) Mostantól :)
Blog? Hát legyen...